Saturday, February 6, 2010

Ninh Binh

Peaaegu n2dal on juba m66das hetkest, mil siia j6udsime. Kirjutan veidi, millega vahepeal tegelenud oleme.
Ninh Binhi linnas pole suurt midagi teha ega vaadata. Ainus p6nevam seik oli see, kui vahepeal l2ks linna elektrijaam p2lema ja u pool tundi polnud elektrit. Muud huvitavat pole siin juhtunud.

Seet6ttu rentisime j2lle motorolleri, et ymbruskonnas ringi s6ita. Yks p2ev vurasime u 12km kaugusele Tam Coc'i, kus saab j6e peal paadituuri teha. See pole niisama suvaline j6ekene, vaid asub suurte kaljude ja riisp6llukeste vahel (kuigi Kadri v2itis, et see on hoopis j2rv). Paadis on peale reisijate veel kohalikud aerutajad, kes kasutavad liikumiseks m6nikord k2si, teinekord aga jalgu. See paadis6it oli v2ga m6nus, kuna sai vaikselt j6e peal kruisida ja vaadet nautida. J6gi jooksis vahepeal ka kaljude sisse, nii et vahepeal s6itsime ka pimedas koopas.
Peale paadis6itu kimasime motikaga niisama ringi ja tegime riisikasvatajatest ja m2gedest pilti. Nummi.
Yks teine p2ev s6itsime kaheks p2evaks 40km kaugusele Cuc Phuongi rahvusparki. K2isime vaatasime koopamehe kodu. Kuna peremeest ennast kodus polnud (ta suri 7500 aastat tagasi 2ra), siis tegime pilte lihtsalt tyhjast koopast. Miks ka mitte...
Teine p2ev k2isime vaatasime kohalikke p2rdikuid. Ma ei m6tle Vietnami lasteaeda, vaid p2ris ahvikasvatust, mis oli tegelikult Frankfurdi loomaaia projekt Vietnami primaatide p22stmiseks. Kohalik giid r22kis meile, mis ahvid neil on ja kust nad neile tulnud on. Kuna ahvid yldse paigal ei seisnud, siis loobusin nende pildistamisest ja vaatasime neid niisama. Puuris j2tsid nad armsa mulje, aga tegelikuses pidid nad talitajaid ikka vahel ryndama. Meie suureks yllatuseks ei n6udnudki giid peale tuuri endale mingisugust tippi ning see tegi meil tuju heaks.
Homme aga s6idame tagasi Hanoisse, kus loodetavasti saame esmasp2eval India viisad k2tte. Viisad olemas, paneme sama p2ev Laose poole ajama.

1 comment:

  1. Ma loodan,et sa ikka muretsesid vietnamist endale selle laheda peakatte, eesti moemaastikul oleks see väärt aksessuaar. Kindlasti kaitseb ka hästi silmi pimestava päikese käest.
    See on lahe, kuidas naised on ikka aerutama pandud ja mees valvab niisama kotte ja passib, et naine ikka korralikult tööd teeks, kõik on nii nagu olema peab-meeldiv.
    fotod on ka lahedad.
    kas koopamees oli mingeid gräffitititisid ka teinud vä?
    tsau

    ReplyDelete