Sunday, December 6, 2009

Kuala Lumpur


Ikka Malaisias! Oleme Kadriga k2inud suuremates ja v2iksemates linnades. Kuantan, kuhu me peale Mersingut suundusime, oli tegelikult suhteliselt m6ttetu linn. Eriti midagi vaadata polnud, tihe liiklus, ebahuvitavalt r2pane. Kuantannist liikusime bussiga edasi tillukesse kylla Chinisse. Seal pidi olema kummitav j2rv, mis on populaarsem malaisialaste kui turistide seas. Legendi j2rgi on j2rve p6hjas linn, kus elab j2rverahvas. Tegelikult k2ivad kohalikud seal rohkem metsahve vaatamas. Eelmine p2ev tutvusime Chini suuremate vaatamisv22rsustega. Peale 10min jalutusk2iku saime aru, et suurimaks vaatamisv22rsuteks olime me ise. Kuna turiste sealkandis vist liiga tihti ei peatu, siis oli 2 kahvan2gu (yks neist veel ilmselgelt liiga blond) t6eline sensatsioon. Kohalikud s6itsid oma v6rride ja mopeedidega koguaeg m66da ja lehvitasid ja ytlesid Hello! Ilmselt kuulutati kuskil v2lja, et minge k6ik vaatama kahte valget lollakat, kes on meie kylla 2ra eksinud. M6ned s6itsid meist 4-5 korda m66da, n2gu endal nii 6nnelik nagu oleks just j6uluvana n2inud. Aga nad olid s6bralikud ja siirad. Yhest majast, millest me m66da k6ndisime, anti meile kaasa kaks litshist (punase ja karvase koorega magus puuvili). V2ga h2sti maitsesid. N2mma! J2rgmine p2ev j2i meil see kummitav j2rv ikkagi vaatamata, sest vihma kallas nagu pangest ja eriti j2rve 22rde selline ilm ei meelitanud. J2rv ise asus 10km kylast eemal. M6tlesime, et suva, yks j2rv ees v6i taga ja panime bussiga Kuantanisse tagasi, kust s6itsime edasi Kuala Lumpurisse.

Kuala Lumpuris 66bisime hiinalinnas, mis oli v2ga turiste t2is. Minu arust oli seal rohkem valgeid kui hiinlasi. V2ga l2rmakas ja kirev. K6ik tahtsid sulle kohe midagi myya. K2isime massaazis. Massaazi pakutakse KLis t2naval ka ikka nagu muda. Kahjuks pidime KLis ka arsti juures k2ima, kuna Kadril oli p6iep6letik. Ilmselt oli see v8rtisest toidust. Siinsed toidud on ju megateravad ja see avaldas m6ju Kadri neerudele ja p6iele. Jama kui palju. Igatahes arst vaatas 8le, kirjutas ravimi v2lja ja n88d n2eb Kadri t2itsa k6bus v2lja. Kuala Lumpur mulle isiklikult erilist muljet ei j2tnud. Suur metropol nagu m6ned teisedki linnad, mida olen n2inud. Tundus veidi r2pasem, kui Singapur. Eks ole oma v6lu selleski.

Peale KLi s6itsime Melakasse. Melaka on UNESCO maailmap2randi nimekirjas ja ta on seal t2iesti p6hjusega. Melaka hiinalinn on v2ga v2rvikas, m6nus, kompaktne ja ajalooline. 66bime hubases guest houses, kus on v2ike sise6u koos taimedega. Toad on suured, putukaid pole veel kohanud ja asukoht ei saa parem olla. V2ga tsill koht. Seni parim, kus me oleme peatunud.
T2na proovisime sellist asja nagu FishSpa. See on sihuke asi, et viskad oma koivad akvaariumisse, v2iksed kalad tulevad ja n2ksivad sul surnud naha 2ra ja ise kiljud nagu v2ike plika. Raisad k6distavad! Peremees pakub siis kolme suurust: babysize, medium and KING SIZE! Me proovisime k6ik 8le. Vahepeal tulid kohalikud lapsed vaatama ka kuidas turistid meelt lahutavad. Igatahes t2iega hea oli, p2rast olid varbaotsad roosad nagu beebil. M6nna! Homme siirdume Melakast edasi dzungli poole. Asi kisub syngeks...

No comments:

Post a Comment