Saturday, September 26, 2009

Tagurpidi


Austraalias on mõned totrad asjad teistpidi. Esiteks loomulikult liiklus. Nad sõidavad ju valel pool. Trammides on uksed mõlemal pool ja mitu korda olen lolli näoga oodanud, millal uksed lahti lähevad, samas kui uksed tegelikult on lahti (minu selja taga) Isegi inimesed hoiavad tänaval kõndides vasakule. Polegi seda varem tähele pannud, aga võib-olla hoiavad inimesed Eestis tänaval paremale? Millegipärast on Austraalias trammi- ja bussipeatustes pingid majade, mitte tänava poole. St ootad trammi selg ees sõidutee poole. Täielik debiilsus! Ukselinke neil pole. Selle asemel on neil uksenupud, mida tuleb keerata luku poole, et ust lahti teha. Kuigi loomulik tahtmine oleks keerata nuppu päripäeva. See on ka üsna segadust tekitav.
Melbourne on täis hoiatussilte. Näiteks terve tramm ongi üks suur hoiatussilt koos väiksemate siltidega, ettevaatust, uksed! ettevaatust, aste! Avalikes kohtades on tihti üleval silt: Ettevaatust, märg põrand! Ja hetkel on käimas ka kampaania Work safe, mis peaks tähelepanu tööalasele ohutusele pöörama. Siis on veel kampaania: pleierid ja moblad hajutavad tähelepanu, ole ettevaatlik! Austraallased peaksid laadnad vennad olema, aga hoiatavad muudkui kogu aeg. No worries my ass!

1 comment:

  1. Jah, nii ta on, terve Austraalia on t2is hoiatusi ja reegleid. Kui ma Maitlandis k2isin siis seal linna sisenemisel oli suur silt kus oli pisikeses kirjas( nii pisikeses et 4m kauguselt ei n2inud lugeda) kirjas mis linnas on keelatud teha...Reeglitemaa..

    ReplyDelete